Ik geef op de woendagochtend van 10.45 uur tot 12.00 uur een speciale les voor mensen, die last hebben van pijnlijke spieren en/of gewrichten zoals artrose, reuma, fibromyalgie, artritis of andere spier/gewrichtsklachten.

In de praktijk is gebleken dat deelnemers met deze soort klachten veel baat hebben bij de extra zachte vorm van yoga. Klachten kunnen verminderen en gewrichten/spieren worden soepeler.

Eén van de deelnemers meldde mij een dag na de eerste les juigend dat ze helemaal geen spierpijn had, zich soepeler voelde en heerlijk had geslapen. Van zulke reactie's word ik natuurlijk erg blij. Daarom geef ik met veel plezier ook deze les. 

De les bestaat uit net als elke andere les uit een warming up, waarbij het hele lichaam zachtjes wordt geactiveerd en warm gemaakt. Dit gebeurt op vrolijke, up-tempo muziek. Daarna worden de spieren en gewrichten, die tijdens de oefeningen worden gebruikt, extra gerekt en opgewarmd. Dan volgen de extra zachte en aagepaste oefeningen en de les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening. Alle oefeningen kunnen op maat worden aangepast en ik besteed in deze les extra aandacht aan spieren- en gewrichten. 

Deze les is in vergelijking met de gewone Anjayogalessen rustiger en zachter, waarbij ik gewrichten ontzie. Desgewenst pas ik oefeningen aan en kunnen de meeste oefeningen ook zittend op een stoel worden meegedaan.

Voor meer informatie over lokatie, data en kosten vind je onder het desbetreffende kopje. Kom een keer meedoen en ervaar het zelf!

Een proefles volgen kan altijd en kost 5 euro.